Historia


Lehtomäen kodin historia lyhyesti:

Lehtomäen koti perustettiin syksyllä 1978 Jorma Huuskon ja monien muiden uskovien nuorten kutsumuksen innoittamana. Katutyötä tehneet nuoret saivat sydämelleen perustaa kodin, jossa auttaa ja tukea päihdeongelmaisia miehiä.

Kotiin mahtui kerrallaan yhdeksän asiakasta. Heiltä ei peritty hoitomaksua, vaan arkipäivät kuluivat työntouhussa. Kodissa valmistettiin tilaustöinä erilaisia jalasmökkejä, mikä oli miehille myös työterapiaa. Viikonloppuisin kodilta tehtiin seurakuntavierailuja laajalle alueelle. Myös kodissa pidettiin hengellisiä tilaisuuksia niin omasta kuin vierailijoiden toimesta.

Kodin toiminta on pyörinyt kautta aikojen vapaaehtoisen tuen varassa. Niin seurakunnat kuin yksityiset ihmisetkin ovat tukeneet kotia raha- ja tavaralahjoituksin sekä tietenkin rukouksin. Kodin kaikki työntekijät ovat tehneet työnsä vapaaehtoisesti asunto- ja ruokapalkalla. Jumala on pitänyt näin kodistamme huolen vuosikymmenten ajan.

Kotimme työn päämärää ei ole ollut ainoastaan tämän ajallisen elämän hyvinvointi, vaan sielujen pelastuminen iankaikkiseen elämään. Tämä päämäärä on tehnyt työstä mielekästä ja kallisarvoista.

Työtä päihdeongelmaisten miesten parissa kodissamme tehtiin Jorma ja Raili Huuskon johtamana vuoden 2013 tammikuuhun asti. Jormaa kohdanneen vakavan työtapaturman myötä kodin toiminta jouduttiin keskeyttämään eikä jatkajaa työlle päihdeongelmaisten parissa löytynyt. Kodin elämässä kääntyi uusi sivu.

Muutama vuosi tapaturman jälkeen kului hiljaiselossa; rukoillen kyselimme Jumalalta, mikä tehtävämme jatkossa on. Nyt Jumala on avannut ovia lapsityöhön, ja siitä voit lukea tarkemmin toisaalta näiltä sivuilta. Kodin johtajana nykyään toimii Jorman ja Railin tytär Marika.

Kaikkien vuosien ja vuosikymmenten jälkeen saamme kiitollisena todeta:  “Tähän asti on Herra meitä auttanut.” 1. Sam. 7:12


Muistoja Lehtomäen kodin elämästä videomuodossa: 

Videokooste on 1,5 tunnin läpileikkaus Lehtomäen kodin historiaa 1970-luvulta alkaen. Sisältää kerrontaa ja valokuvia.

Koostevideolla näkyvien henkilöiden haastattelut on alla kuunneltavissa kokonaisuudessaan. 

Pahoittelut: osassa videoissa on hieman huonolaatuinen kuva, mutta ääni kuuluu – ja sisältö kai se tärkein:)